Yupi.hu logó

 Zagar

Zagar

 Zagar hírek

15 éves a Zagar – jubileumi koncert a Budapest Parkban - Nyerj belépőt!

2016.05.09 18:40

A hazai elektronikus zene úttőrő zenekara a Zagar idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Ebből az alkalomból különleges koncertre készülnek 2016. május 12-én a Budapest Park színpadán. Ennyi év alatt rengeteg jeles esemény történt a csapat életében.

ŽAGAR - új filmzene album és évzáró koncert

2015.12.23 17:40

A Zagar az Amsterdam Dance Event és az európai turnéja után Zságer Balázs vezetésével elkészítette Az éjszakám a nappalod c. új magyar film zenéjét, amely most egy filmzene album formájában is megjelent. Az albumon olyan előadók is közreműködtek, mint Kama a Mary Popkids-ből vagy a Los Angeles-i énekesnő, Kid Moxie, aki nemrég a Twin Peaks Mysteries of Love c. legendás betétdalát énekelte újra.

Zagar - új filmzene album és évvégi fellépés

2015.12.21 14:41

A Zagar az Amsterdam Dance Event és az európai turnéja után Zságer Balázs vezetésével elkészítette Az éjszakám a nappalod c. új magyar film zenéjét, amely most egy filmzene album formájában is megjelenik.

ZAGAR - új remix EP és európai turné

2015.10.09 16:00

November végén kerül a mozikba Az éjszakám a nappalod című magyar film, amelynek zenéjét Zságer Balázs írta. A soundtrackről a Mary Popkids-es Kamával közös Sleepwalking c. számhoz most megjelent egy öt számos remix EP.

Zságer Balázs és a táncoló Drónok a Szigeten

2015.08.10 14:30

Ma kezdődik a Sziget Fesztivál, melyen természetesen idén is lesznek más jellegű előadások a koncertek mellett. Ilyen például a Dancing with Drones névre hallgató performance, melyhez a zenét a Zagar zenekarvezetője, Zságer Balázs szolgáltatja.

Új Zagar-klip a cannes-i nagydíjas film operatőrével

2015.06.16 11:47

Elkészült a Zagar új videoklipje. A Sleepwalking című számra forgatott kisfilm operatőre Erdély Mátyás, aki az idei cannes-i filmfesztiválon a zsűri nagydíjával jutalmazott Saul fiát fényképezte.

Zagar turné: Budapesten két helyen is!

2015.04.07 10:00

Április elején tavaszi turnéra indult a Zagar, melynek első állomása április 2-án volt a Kolozsvári Shelter klubban, majd Nagyváradon folytatták, ezután pedig a debreceni Roncsbárban adtak húsvéti koncertet. Hamarosan pedig az A38-on DJ szettet adnak, májusban pedig a Budapest Parkban koncerteznek!

Tavaszi turnéra indul a Zagar

2015.03.30 15:48

Kisebb kihagyás után tavaszi turnéra indul a Zagar. Zságer Balázs az "Éjszakám a Nappalod" című nagyjátékfilm zenéjén dolgozik, emellett csak mint DJ hallhattuk az utóbbi időben. Április elején viszont egy tavaszi turnéra indul az egész csapat.

Jelmezbál a Szépművészeti Múzeum búcsúja jegyében!

2015.02.20 17:00

Nem mindennapi buli élményben lehetett része a budapesti partiarcoknak, és persze kultúra- és művészet imádóknak 2015. február 14-én szombat este. Aki nem a Valentin-napnak hódolt be, hanem inkább festmények társaságában töltötte szívesen a Bálint-nap éjszakáját, a lehető legtökéletesebb helyen járt: együtt búcsúztathattuk el a Szépművészeti Múzeumot annak tágas és magával ragadó termeiben, hogy három év múlva megújulva nyissa majd ki kapuit. A búcsúzáson ott volt Zagar, de jelenést tett Dalí, Van Gogh, sőt, Shakespeare, és megannyi festő, alkotó, író, és festmény, alkotás, élő és halhatatlan művész, illetve a legváltozatosabb művészettel kapcsolatos karakter is emelte a búcsúest fényét!

Záróbuli a Szépművészeti Múzeumban

2015.02.02 15:30

Szerintem nem csak én vágyom arra, hogy rendhagyó helyszíneken bulizzak. Most elég jó lehetőség adódik arra, hogy beteljesüljön ez a kívánságom: mielőtt bezár a Szépművészeti Múzeum, egy bohém partit ad a művészetek, a monumentális épület, és a zene, na meg az éjszakai élet kedvelőinek. 2015. február 14-én party time a Szépművészetiben, a Zagar is ott lesz!

Vadonatúj klippel jelentkezik a Zagar: Dream Of A Machine

2014.12.10 11:09

A tavaly új lemezzel jelentkező Zagar a Fonogram díjas ‘Light Leaks’ album talán legfelemelőbb számához a Dream of a Machine c. dalhoz The post Vadonatúj klippel jelentkezik a Zagar: Dream Of A Machine appeared first on Doily.hu.

A Legyek ura életre kel Zagar új klipjében

2014.12.09 13:52

A producer új klipjében indigó gyerekek rohangálnak egy posztapokaliptikus világban. Premier az Indexen.

Új Žagar remix album és koncert! Nyerj belépőt!

2014.12.02 18:00

A tavaly új lemezzel jelentkező Zagar a “Light Leaks” album talán legfelemelőbb számából, a Dream of a Machine c. dalból jelentet meg egy remixgyűjteményt idén karácsonyra. Az ünnep alkalmából koncertet is adnak 2014. december 11-én csütörtökön az Akvárium Klubban.

ZAGAR és az Anima Sound System együtt!

2014.08.26 15:45

A magyar elektronikus zenei színtér két meghatározó zenekara, a Zagar és az Anima Sound System ad közös koncertet a Budapest Park színpadán, 2014. szeptember 5-én pénteken. Prieger Zsolt és Zságer Balázs beszélt a közös ügyről.

ZAGAR újratöltve

2014.04.25 16:40

Izgalmas kísérletre készül a Zagar. A nemrég új lemezzel jelentkező csapat az eddigi albumai legsikeresebb számait fogja uptempósabb, azaz pörgősebb változatban prezentálni. A teljesen új, táncos hangszerelések mellett megelevenednek majd olyan producerek Zagar remixei is mint: Miami Kidz, Terry Lee Brown Jr., Moonbootica vagy az angol NME újságíró/műsorvezető DJ Goldierocks.

Zagar Debrecenben és Miskolcon - Nyerj belépőt!

2014.04.15 16:30

Hamarosan új műsorral nyitja meg a fesztiválszezont a Zagar zenekar – a nemzetközi zenei színtéren is elismert együttes eddigi albumai (Local Broadcast, Szezon, Cannot Walk Fly Instead, Light Leaks) legsikeresebb számait fogja uptempósabb, azaz pörgősebb változatban prezentálni -, azonban előtte Miskolcon és Debrecenben is különleges bulira készülnek, a We Are Rockstars társaságában.

Ezt hallgatja! Zságer Balázs (Zagar) Top5

2014.03.27 14:00

Zságer Balázs immár több, mint tíz éve a hazai elektronikus zenei színtér egyik vezető egyénisége. A Zagar legújabb lemeze, a Light Leaks nemrég jelent meg világszerte, az album beharangozó dalát, a Space Medusát több brit rádió, köztük a BBC is műsorára tűzte, klipje a DailyMotion (UK) címoldalán debütált. A nevéhez fűződik a külföldön egyik legismertebb magyar dal, a Wings of Love, de például az amerikai CSI Helyszínelők sorozatban is hallhatóak a számai.

Karácsonyi koncert és videó a Zagartól!

2013.12.20 11:01

A nemrég megjelent Space Medusa video után – amely egyenesen a Dailymotion US főoldalán landolt – a lemez egyik legmegkapóbb, ünnepi hangulatú számához a Toybox on the Shelf c. dalhoz készült egy koncertvideo, amely a csilingelő hangulatával minden hallgatóban felkelti a rég elfeledett gyermekkori élményeit. A klipet idén tavasszal rögzítették...Read more »

Új Zagar klip és Space Medusa remixek

2013.12.02 14:00

Elkészült az első hivatalos videoklip a Zagar idén áprilisban megjelent új albumához. A hetvenes évek sci-fi filmjeinek világát idéző művet Barcelona mellett forgatták, a dalhoz egy remix lemez is megjelent a német Mole kiadó gondozásában.

Sci-fi by Žagar

2013.11.29 23:27

Elkészült az első hivatalos videoklip a Zagar idén áprilisban megjelent új albumához. A hetvenes évek sci-fi filmjeinek világát idéző művet Barcelona mellett forgatták, a dalhoz egy remix lemez is megjelent a német Mole kiadó gondozásában.

Videóklip: Zagar – Space Medusa

2013.11.29 09:51

Elkészült az első hivatalos videoklip a Zagar idén áprilisban megjelent új albumához. A hetvenes évek sci-fi filmjeinek világát idéző művet Barcelona mellett forgatták, a dalhoz egy remix lemez is megjelent a német Mole kiadó gondozásában. A videót a magyar-orosz filmes, Kostil Danila rendezte, aki egy ideje Barcelonában él. A forgatás...Read more »

Nyolcvan zenei program csütörtöktől a várpalotai Alfa Fesztiválon

2013.07.17 14:50

Egy év kihagyás után csütörtöktől újra dübörög a zene a várpalotai Cseri Parkerdőben. A Veszprém megyei városban július 18. és 20. között rendezik meg az Alfa Fesztivált, amely az ország legolcsóbb belépőjegyeivel és csaknem 80 koncerttel várja a vendégeket. A fellépők között lesz a Bikini, a Republic, a Ghymes, az Auróra, a Kaukázus, az Anna and The Barbies, a Punnany Massif, a Carbonfools, Sub Bass Monster és a Zagar is.

Új dalaival lép fel a ZP-ben a Zagar holnap este

2013.06.11 13:00

Öt év után először jelentkezett friss anyaggal hazánk egyik legnépszerűbb elektronikus/pszichedelikus formációja, a Zagar. A Light Leaks című vadonatúj album külföldön kiváló kritikákat kapott, június 12-én pedig a Zöld Pardon közönsége is megtapasztalhatja, hogyan szól az új lemez élőben.

A közösség dobta össze a pénzt az új Zagar videóra

2013.05.12 12:38

4000 eurót gyűjtött össze a Verkami crowdfunding oldalon a Zagar zenekar, amiből meg tudják rendezni Space Medusa című számuk klipjét, úgy, ahogyan azt szerették volna.

Zagar: összejött a 4000 euró, készül a klip

2013.05.08 21:29

4000 eurót gyűjtött össze a Verkami crowdfunding oldalon a Zagar zenekar, amiből meg tudja rendezni Space Medusa című szám klipjét.

Megkezdődött a visszaszámlálás - Zagar Space Medusa

2013.02.03 13:12

A múlt év végén a Zagar egy ötletes Facebook applikációt indított el, amelyben a rajongók saját beateket foglalhatnak le maguknak. Ha minden beat gazdára talál, akkor kerül lejátszásra a szám. Így tulajdonképpen a közönségen múlik, hogy mikor debütál a márciusban megjelenő új Zagar album első száma, a Space Medusa.

Megkezdődött a visszaszámlálás a Zagar Space Medusa játékában

2013.01.16 17:02

A múlt év végén a csapat egy ötletes Facebook applikációt indított el, amelyben a rajongók saját beateket foglalhatnak le maguknak. Ha minden beat gazdára talál akkor kerül lejátszásra a szám. Így a rajngókon múlik, hogy mikor debütál a márciusban megjelenő új Zagar album első száma a Space Medusa

Kozmosz a Plázson, ATB DJ set a nagyszínpadon

2012.08.24 19:36

A Kosheen csütörtöki koncertje telitalálat volt: Sian, aki törött lábbal érkezett, sérülten is hatalmas lendülettel, mankójával diktálta az ütemet a közönségnek. A Russkaja a Pepsi Színpadnál táncoltatta meg a SZINezőket, a Brains és a Csík is kitett magáért, a Kozmosz pedig annyira jól érezte magát, hogy mára is maradt: a SZIN Plázson az első színes koncertjük után emléktáblát is avattak a fiúk. ATB új albummal érkezik a nagyszínpadra, a Magshegyi ezernyi csodával, Péterfy Bori energiabombával, Ganxta Zolee pedig legütősebb szövegeivel készül a SZINre. A fuvolás beatbox pionír Nathan „Flutebox” Lee, a Zagar, a The Carbonfools és a Pély Barna Trió fellépése is kihagyhatatlannak ígérkezik.

Újabb fellépők és zenélő rerobotok a SZIN-en

2012.05.07 14:09

Nemjuci, aki most mutatta be legújabb albumát, amelynek számait a SZIN-re is elhozza, a SZIN ReRobot Race-be is beszáll: ő zsűrizi majd az újrahasznosított alapanyagokból fesztiválbérletért készülő gépeket, amelyek a fesztiválon, az ügyességi fordulóban nem árt, ha tudnak zenélni is. Ugyan nem ReRobot Race versenyzők, de a dallamokhoz nagyon jól értenek a Szegedi Ifjúsági Napok fellépői: a Punnany Massif, a Zagar, a NEO és a Beat Dis különböző ütemekkel, de biztosan átmozgatja a SZINezőket a mediterrán nyárzárón, a népies dallamokat ügyesen szövi a 21. századba a Maszkura és a Tücsökraj, Harcsa Veronikával az élén érkezik a Bin Jip, játszik a Napra, a Pély Barna Trió, a Blues Brothers, a Dystópia, a Fabula Rasa, a Paddy and the Rats, a kötelező őrületért pedig Soerii és Poolek felel.

"Azt szeretném, ha mindenki megismerne" - Judie Jay a Quartnak

2012.01.14 21:30

Judie Jay majdnem másfél évtizede énekel, a Zagar-féle Underground Dívák mellett a Realistic Crew, Karányi, Cadik, a Beat Dis stb. számaiban szerepelt. Beszélgettünk tavalyi bemutatkozó szólólemezéről; arról, hogy miért jó, ha valami fáj; az elektronikus és hangszeres zene különbségéről és tehetségkutatókról.

A Zagar (vagy helyesebben Žagar) egy magyar dance-elekronikus-alternatív zenét játszó együttes. Tagjai: Zságer Balázs (fender rhodes, billentyűk, programozás), Kovács Andor (gitár), DJ Bootsie (scratch), Lázár Tibor (dob) és Zságer-Varga Ákos (basszusgitár).
Az együttes karrierje 2001-ben kezdődött, amikor a Yonderboi Quintett három tagja (Zságer Balázs, Kovács Andor és DJ Bootsie) Lázár Tiborral kiegészülve a Yonderboi-on kívül is elkezdett zenélni. Ekkor még Pulzus néven léptek fel.

2002 nyarán már Zagar néven zenélnek, itthon és külföldi fesztiválokon. Ekkor készült el az első lemezük, amin a vonósnégyesek mellett Ligeti György (The Puzzle) énekes is közreműködött.

Bemutatkozó lemezük, a Local Broadcast 2002-ben jelent meg, az UCMG/Ugar Kiadónál, illetve Ausztriában 2003-ban az Universal gondozásában. Erről az albumról két szám bekerült a Helyszínelők című sorozatba is, ezek a Blindflight, a Train, valamint a második lemezről a Three Seasons Fall.

Második lemezük a Cannot Walk Fly Instead 2007-ben jelent meg. Az ezen a korongon szereplő Wings of Love második lett a nemzetközi dalszerző versenyen (International Songwriting Competition), valamint 2007-ben a Radio Café szavazása alapján ez a dal lett az év dala.